Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Best in Pharmacy Awards 2022

Best in Pharmacy Awards 2022

Ο θεσμός επιβράβευσης καλών πρακτικών Marketing και Καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για μια ακόμα χρονιά αναδείχθηκε και επιβραβεύτηκε η ποιότητα και η καινοτοµία στα προϊόντα φαρμακείου, η δημιουργικότητα και η στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται OTC και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου, που εφαρμόζουν πρακτικές μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων φαρμακείου, αλλά και τα ίδια τα φαρμακεία για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Συνολικά, διακρίθηκαν 40 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω των κατηγοριών του βραβείου που επέλεξαν.

Best in Pharmacy Awards 2022

Συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2yolkAboutnet – Abc KinitronAdelco AE, Algon® από τη Lavipharm, ASTELLAS PHARMACEUTICALS, BAUSCH HEALTH HELLAS, Bee Cera, CAUDALIE, FREZYDERM, GARDEN, Innovis Pharma, InterMed –  Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη φαρμακευτικά εργαστήρια, KARABINIS MEDICAL, KORRES, KLORANE, Lamberts, La Roche-Posay, L’Erbolario, LIAFARM PHARMACEUTICALS, Medisei, Menarini Hellas, MIA COSMETICS PARIS, NetPlanet – Cosmos Pharmacy, NUXE, PHARMASEPT, PIERRE FABRE HELLAS, PRISUM HELLAS, RADIX PHARMACY – ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, Reckitt Benckiser Hellas Healthcare, SILIUM COSMETICI, SIMPLE IDEAS, Uplab pharmaceuticals, Weleda, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ Γ. ΝΤΑΒΟΥ Davos Care’s For Your Health, Όμιλος Σαράντης και Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής).  

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: KORRES- ΚORRES Ελληνικό Γιαούρτι, NetPlanet – Cosmos Pharmacy και NUXE SUPER SERUM [10].

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΚORRES αναδείχθηκε Brand of the Υear και η Innovis Pharma αναδείχθηκε Company of the Year  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα-Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η καινοτομία των προϊόντων τόσο στη δημιουργία τους με την ανακάλυψη νέων δραστικών συνθέσεων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και απόδοση όσο και στις νέες καινοτομίες στη διαδικασία παραγωγής, αλλά και στη διαδικασία εισαγωγής τους στην αγορά έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και εξασφαλίζουν υψηλότερη ανάπτυξη και μερίδιο αγοράς. Το κανάλι του φαρμακείου έχει αλλάξει επίσης την αντίληψη των καταναλωτών και έχει ανοίξει την ομπρέλα του κοινού του καθώς ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Επίσης, η καινοτομία και το μάρκετινγκ είναι οι βασικοί πυλώνες οι οποίοι αναδεικνύουν αυτήν την αγορά. Απόψε όλοι εμείς καλούμαστε να επιβραβεύσουμε την ανάπτυξη των Φαρμακείων με την βράβευση καινοτόμων προϊόντων OTC, καινοτόμων προϊόντων τα οποία αφορούν την ευζωία σε κάθε ηλικία αλλά και τις καινοτόμες υπηρεσίες και ευφυείς τεχνικές marketing προς τον καταναλωτή και την επιχειρηματική αγορά».

Στην συνέχεια, η Σοφία Μητάκου, καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards 2022, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Σήμερα, πολύ περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι εταιρίες επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο, σε νέα αξιόλογα, καταρτισμένα και δυναμικά στελέχη, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικής διατριβής, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη αλληλεπίδραση μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών φορέων. Παράλληλα, αξιοποιείται και ενσωματώνεται η επιστημονική έρευνα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, νέοι αξιόλογοι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν ευκαιρίες απασχόλησης και μετάδοσης της τεχνογνωσίας που αποκτούν και παράγονται νέα καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Δρ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα Best in Pharmacy Awards είναι πλέον ένας θεσμός που αποσκοπεί στην βράβευση της αριστείας, την οποία τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών στο φαρμακείο».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε επίσης ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, ο οποίο εκ μέρους του συνδέσμου έστειλε το δικό του μήνυμα στα βραβεία αναφέροντας: «Ο χώρος του φαρμακείου είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της ατομικής ευεξίας, του δημιουργικού μάρκετινγκ και της πώλησης που βασίζεται στο συναίσθημα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards, μας δίνουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου».

Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Μωραΐτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Best in Pharmacy Awards, αυτός ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός επιβράβευσης καλών πρακτικών Marketing και Καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, έρχεται φέτος με ανανεωμένες κατηγορίες, και σημαντική αύξηση συμμετοχών τόσο σε αριθμό Εταιρειών, όσο και σε αριθμό υποψηφιοτήτων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, από την οποία ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη της Αυτοφροντίδας».

Η βραδιά της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα ο κλάδος των καλλυντικών αναμένεται να καταγράψει αυξήσεις πωλήσεων σε αξία κατά 4,0% η οποία θα προέλθει κυρίως από την Ευρεία Διανομή (31%), το Φαρμακείο (21%) και την Επιλεκτική (16%). Το φυσικό Φαρμακείο και το online Φαρμακείο αποτελεί το Βιώσιμο μέλλον της Ομορφιάς. Γι’ αυτό σήμερα οι βραβεύσεις στα Best in Pharmacy Awards 2022 θα δώσουν εγκυρότητα και στο προϊόν και στο δίκτυο.».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μίλτου Αγιούμπ, Αντιπρόεδρου του ΔΣ Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ο οποίος και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η διπλή κατεύθυνση της διοργάνωσης, με έμφαση τόσο σε αυτά καθαυτά τα προϊόντα όσο και στα μέσα και τις πρακτικές επικοινωνίας και διάθεσής τους στην αγορά των φαρμακείων, παρακολουθεί και επιβραβεύει όλα τα στάδια της λειτουργίας του μάρκετινγκ, είτε σε προϊοντικό είτε σε ευρύτερο εταιρικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, τα φετινά βραβεία Best In Pharmacy Awards επιτυγχάνουν να αναδείξουν τη σημασία όλων των αποφάσεων και πρακτικών αλλά πρωτίστως των ανθρώπων και των ομάδων, που συνεργάζονται, ώστε καινοτόμα προϊόντα υγείας και ευεξίας να φτάνουν σε εκείνους που τα χρειάζονται και να παρέχουν λύσεις». 

Στην συνέχεια, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θανάση Μουχτή, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η επιβραβεύεται, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, αλλά και ο αγώνας όλων των εργαζομένων που βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες, ενισχύοντας την καινοτομία και προσφέροντας στους καταναλωτές ξεχωριστά προϊόντα ή υπηρεσίες. Είναι εξίσου σημαντική με  την εμπορική επιτυχία και η ηθική επιβράβευση όλων αυτών των ανθρώπων που δίνουν και την ψυχή τους σε αυτήν την προσπάθεια και δεν σταματούν λεπτό να ονειρεύονται. Στόχος είναι η κινητοποίηση των εταιρειών του κλάδου του Φαρμακείου όχι μόνο στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και στην προβολή τους και επικοινωνία τους στο κοινό».

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Best in Pharmacy Awards 2022, όπου η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Δρ. Ιωάννα Ανδρεάδου και ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής, Δρ. Χρήστος Λιονής, παρέλαβαν τιμητικά βραβεία για το ερευνητικό τους έργο.

Τα Best in Pharmacy Awards 2022 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: ΠΣΒΑΚ (Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων) και ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος).

Επίσης, υποστηρικτές των Best in Pharmacy Awards 2022  ήταν οι: Αbbott Nutrition International, Αdelco, Gerolymatos International, Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός), Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής) και PRISUM HELLAS 

Χορηγός επικοινωνίας των Best in Pharmacy Awards 2022 ήταν το palo.gr.

Official Publications: Φαρμακευτικός Κόσμος και f.daily.

Best in Pharmacy Awards 2021

H μεγάλη βραδιά των Best in Pharmacy Awards

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου, η 4η τελετή απονομής των Best in Pharmacy Awards 2021, του θεσμού επιβράβευσης των καλών πρακτικών marketing και της καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, που διοργανώνεται από την Boussias.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή, την οποία παρακολούθησαν 150 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν ενέργειες marketing, προϊόντα και υπηρεσίες που ξεχώρισαν την χρονιά που πέρασε.

Simple Ideas και Phocus στις κορυφαίες διακρίσεις

Στην 4η διοργάνωσή του, ο θεσμός Best in Pharmacy Awards της BOUSSIAS ανέδειξε τις εταιρείες και τα προϊόντα Φαρμακείου που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές marketing και την καινοτομία τους.

Οι εταιρείες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο της αξιολόγησης και διακρίθηκαν, βραβεύθηκαν εχθές στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου.

Best in Pharmacy Awards 2021

Η βραδιά αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή για τον κλάδο και μετά από ένα χρόνο με ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς, δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 150 στελέχη του χώρου να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους. Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Covid-19, ενώ κατά την είσοδο στον χώρο, είχε προηγηθεί έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή των tests και θερμομέτρηση.

Τις κορυφαίες διακρίσεις για τη φετινή χρονιά κατέκτησαν η Simlpe Ideas – Natura Siberica, με το βραβείο Pharmacy Company of the Year και η Phocus, με το βραβείο Agency of the Year. Με Platinum βραβεία διακρίθηκαν οι Servier Hellas, Simple Ideas, Piktocare και Uni-Pharma. Gold βραβεία κατέκτησαν, επίσης οι εταιρείες Adelco, Heremco, Frezyderm, Intermed, ITF Hellas, ITeQ, Korres, Pharmasept, Σαράντης και Vitorgan.

Πολύ σημαντική για την αξία του θεσμού είναι η συμβολή της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, κυρίας Σοφίας Χατζηαντωνίου, καθώς και των μελών που συνθέτουν την επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η Πρόεδρος τη Επιτροπής σημείωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμα που έστειλε, καθώς δεν κατάφερε να δώσει το παρών στην εκδήλωση: «Καθώς η Φαρμακευτική ανέκαθεν λειτουργεί ως σημείο σύγκλισης πολλών επιστημονικών πεδίων, μέσω των σημαντικών καινοτόμων επιτευγμάτων της, μας δίνει τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να βλέπουμε επιτέλους την επιστροφή στην κανονικότητα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards, ήδη στον 4ο χρόνο τους, μας δίνουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, όλων όσοι ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου. Εύχομαι στους βραβευμένους, αλλά και σε όλους τους διαγωνιζόμενους της σημερινής διοργάνωσης, πάντα επιτυχίες και δημιουργική έμπνευση».

Χορηγοί του θεσμού ήταν οι Adelco και ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., ενώ Χροηγοί Επικοινωνίας τα Fay’s Control, Health More, Health View και Ιατροnet. Official Publications είναι ο Φαρμακευτικός Κόσμος και τα F.Daily και Health Daily.

Best in Pharmacy Awards 2019

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα προϊόντα υγείας και τις δυναμικότερες εταιρείες που τα διακινούν στα φαρμακεία

Με μήνυμα ότι στα ελληνικά φαρμακεία διακινούνται καινοτόμα προϊόντα υγείας από δυναμικές φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτά αλλά και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, απονεμήθηκαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου στην κλειστή αίθουσα του κτήματος Αριάδνη, για δεύτερη χρονιά, τα Best in Pharmacy Awards 2019.

Best in Pharmacy Awards 2019

Μεγάλες Διακρίσεις

Ως κορυφαία εταιρεία αναδείχθηκε η Frezyderm, η οποία απέσπασε 4 διακρίσεις από τις επιμέρους κατηγορίες των βραβείων, τρία από τα οποία ήταν χρυσά. Τον τίτλο του Top Product Award απέσπασε το Fillerina, η πρώτη δερμοκαλλυντική αγωγή γεμίσματος των ρυτίδων χωρίς ένεση με υαλουρονικά από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε. που απέσπασε 5 βραβεία. Πολλές διακρίσεις επιφύλαξε η βραδιά για τις εταιρείες Socialab, για τον ΟΦΕΤ, την εταιρεία Karabinis Medical και τη Vican.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απονεμηθήκαν σε ανθρώπους που διαπρέπουν στη φαρμακευτική επιστήμη, για την κοινωνική τους δράση και το επιχειρείν:

  • Κωνσταντίνο Δεμέτζο, καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντή του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών, για το ερευνητικό του έργο στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία και για τη συνολική επιστημονική συνεισφορά του στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του «η διεπιστημονικότητα και η αριστεία στη σκέψη καθώς και η ανάγκη για επιμόρφωση πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής καθώς η επιστήμη μας και η ηθική είναι τα διαχρονικά μας εργαλεία».
  • Θωμά Μπαμπάλη, Φαρμακοποιό, τέως Πρόεδρο και νυν Ταμία των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» για τη συνολική προσφορά του στην ανθρωπιά, την ευαισθησία, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο «εθελοντές φαρμακοποιοί ανέδειξαν το ανθρωπιστικό και το κοινωνικό πρόσωπο του φαρμακοποιού προσφέροντας άνω του ενός εκατ. ευρώ σε αξία φάρμακα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
  • Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, την πολυετή δράση τους και παρουσία τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Μιλώντας κατά τη διάρκεια παραλαβής του βραβείου της η Ιουλία Τσέτη ανέφερε πως «τα χρόνια της κρίσης ο ΟΦΕΤ τριπλασίασε τις θέσεις απασχόλησης, επιμένοντας σε επενδύσεις στην Ελλάδα και αξιοποιώντας δυναμικά τον κλάδο των φαρμακοποιών».

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς και οι αντιπρόεδροι Θανάσης Παπαθανάσης και Σεραφείμ Ζήκας.

«Η συνεργασία φαρμακευτικών και ελληνικών πανεπιστημίων θα δημιουργήσει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα»

«Αυτά τα βραβεία αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να επιβραβευτούν οι κόποι που απαιτούνται για να παραχθούν τα προϊόντα του φαρμακείου, τα οποία είναι αξιόλογα και καινοτόμα. Οι εταιρείες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε από κοινού να ενσωματώσουμε όλη την τεχνογνωσία που έχουμε για τη δημιουργία αλλά και την παρασκευή νέων και καλύτερων προϊόντων».

Σοφία-Μαρία Χατζηαντωνίου, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, επικ. καθηγήτρια Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών

«Έχουμε το καλύτερο δίκτυο φαρμακείων στην Ευρώπη»

«Η βράβευση είναι σίγουρα μια επικύρωση αυτής της δουλειάς και των συνεργατών μου, γιατί προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε το καλύτερο στην αγορά, με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Αποτελεί ένα μεγαλύτερο βάρος το να γίνουμε όλο και καλύτεροι και να μπορέσουμε να δώσουμε καλύτερα και πιο καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αλλά και να τα προωθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Οι φαρμακοποιοί είναι σύμμαχοί μας. Εξάλλου 32 χρόνια τώρα δουλεύουμε μαζί με τους φαρμακοποιούς και είναι το βασικό μας δίκτυο. Νομίζω ότι έχουμε αυτή τη στιγμή το καλύτερο δίκτυο φαρμακείων στην Ελλάδα, σύγχρονα και εξελιγμένα φαρμακεία και φαρμακοποιούς που είναι ενημερωμένοι και γνωρίζουν τόσο να προωθούν τα προϊόντα όσο και να τα τοποθετούν στο κατάλληλο σημείο. Αξίζει να επιχειρεί κάποιος στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να δώσει, μπορεί να είμαστε μια αρκετά μικρή χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν και σε υπόλοιπες χώρες και πράγματι να καταξιωθούν οι ελληνικές εταιρείες».

Γιάννης Αναστασίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FRΕZYDERM

«Ο θεσμός αναγνωρίζει και ενισχύει την επιχειρηματικότητα»

«Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μας για την βράβευση του προϊόντος μας Fillerina ως Top Product of the Year στα Best In Pharmacy Awards 2019, εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην Boussias Communications για τη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης και των βραβείων που αναγνωρίζουν την προσπάθεια των εταιρειών του κλάδου και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ

«Να μην φοβούνται οι Φαρμακευτικές τη δημιουργικότητα στις καμπάνιες τους»

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μία χρονιά παίρνουμε τόσα πολλά βραβεία και φέτος για τις καμπάνιες των εταιρειών ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ, DUREX και PHARMASEPT. Για εμάς είναι μια ένδειξη ότι γενικότερα ο τρόπος που δουλεύουμε κάνει τη διαφορά στο χώρο του φαρμακείου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει οι εταιρείες να φοβούνται τη δημιουργικότητα, παρόλο που είναι ένας κλάδος πιο «δύσκολος» από άλλους, θα πρέπει να επιμείνουν και να προχωρούν σε ιδέες δημιουργικές που μπορούν να «αγγίξουν» και άλλους κλάδους. Εμείς αυτό που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε ιδέες, οι οποίες είτε ξεκινάνε από το digital είτε έχουν ως βάση το digital, αλλά μπορούν και εξελίσσονται και δημιουργούν αυτό που λέμε εμείς buzz σε άλλους κλάδους και σε touch points».

 

Τάσος Βελιάδης, Partner & Chief Strategist στη Socialab

Best in Pharmacy Awards 2018

Επιβράβευση των κορυφαίων προϊόντων και επιχειρήσεων στο Φαρμακείο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο κτήμα Αριάδνη, στη Βαρυμπόμπη, η τελετή απονομής των Best in Pharmacy 2018, των βραβείων που διοργανώνουν για πρώτη φορά το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος και η Boussias Communications.

Κατά την τελετή απονομής ανέβηκαν στο βάθρο τα προϊόντα που διακρίθηκαν για την καινοτομία, τη δυναμική παρουσία στην αγορά και την προτίμησή τους από τους φαρμακοποιούς και το κοινό, ενώ αναδείχθηκαν η επιχειρηματική αριστεία και οι βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου.

Best in Pharmacy 2018 Ceremony

Σε μια εορταστική καλοκαιρινή βραδιά παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, φαρμακοποιοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Ο διοργανωτής των βραβείων, ιστορικός εκδότης του περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος», Τάκης Χονδρογιάννης, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διττή στόχευση των βραβείων, αφενός να φέρουν στο «δημόσιο φως» την υπεροχή των προϊόντων φαρμακείου, σε σχέση με τους άυλους πόρους που επενδύονται σε αυτά και αφετέρου να αναδείξουν στον φαρμακοποιό αλλά και στο ευρύ κοινό τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, δεξιότητες, δράσεις και επιτεύγματα του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Τιμητικά Βραβεία

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απένειμαν οι διοργανωτές σε ανθρώπους που διακρίθηκαν για τη σημαντική προσφορά στο ελληνικό φαρμακείο και τον ευρύτερο κλάδο της υγείας. Συγκεκριμένα, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του εκλιπόντος Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ιστορικής ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ που αργότερα μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη το προσωπικό του παράδειγμα, υψηλού ήθους και προσφοράς, στη φαρμακευτική αγορά και ειδικότερα στο ελληνικό φαρμακείο. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στη συνέχεια, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πλέον των πενήντα ετών προσφορά του ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και για το σημαντικό έργο του για την εκπαίδευση των Ελλήνων φαρμακοποιών.

Τέλος, στο πρόσωπο του Αναστάσιου Δαμβέργη, τελευταίου ιδιοκτήτη ενός από τα ιστορικότερα φαρμακεία της Αθήνας και της Ελλάδας, βραβεύθηκε η μεγάλη ιστορική παράδοση του φαρμακευτικού επαγγέλματος-λειτουργήματος. Το φαρμακείο Δαμβέργη ιδρύθηκε το 1906 από τον παππού του, καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στεγαζόταν στο ισόγειο του επιβλητικού μεγάρου της Πανεπιστημίου 51, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Best Performer

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, απονεμήθηκαν 55 βραβεία σε 14 κατηγορίες βράβευσης, ενώ οι υποψηφιότητες που διακρίθηκαν για τη συνολική τους επίδοση, κέρδισαν επιπλέον δυο ειδικά βραβεία. Συγκεκριμένα, τo κορυφαίο βραβείο «Top Product Award» μοιράστηκαν η σειρά προϊόντων Bio-Oil – Έλαιο Ειδικής Περιποίησης Δέρματος και η νέα συλλογή της ΚΟΡΡΕΣ ‘’ΛΕΥΚΗ ΠΕΥΚΗ’’, ενώ το βραβείο κορυφαίας εταιρείας «Top Company Award» απέσπασε η APIVITA.

Τα βραβεία απένειμαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος, Φαρμακοποιός, Αντώνης Αυγερινός, Διδάκτωρ Φαρμακευτικής, πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Κώστας Γερμανός, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.), Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (Π.Σ.Β.Α.Κ.), Γεώργιος Καλαμίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, Ηλίας Κατσόγιαννης, Φαρμακοποιός, M.Sc. Διαχείρισης επαγγελματικού, περιβαλλοντικού και φαρμακευτικού κινδύνου, Τμήμα Επιδημιολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κόλμαν, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), Ευάγγελος Κολοκοτρώνης, Πρόεδρος ADELCO Α.Ε., Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος, Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση «Hellenic Cystic Fibrosis Association», Θεόδωρος Κωλέτης, Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Kώστας Μόκας, Head of Country, Greece, General Management, APIVITA, Γιάννης Μπαφέρος, Διευθυντής Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Πάρις Μποσκόπουλος, Φαρμακοποιός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.), Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Περαντζάκης, Φαρμακοποιός, M.Sc. Κλινικής Φαρμακευτικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Πρακτικής (Ε.Ε.Φ.Π.), Μαριάννα Τσέκου, Τεχνολόγος Γραφίστας (Graphic Technologist), εξειδικευμένη σε Packaging και Security Packaging Printing και Τάκης Χονδρογιάννης, Ιδρυτής ιστορικού περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος».

Τη διοργάνωση των βραβείων υποστήριξαν η ADELCO, η APIVITA, η SALES PROMOTION CENTER και η MERCAN PROMOTION.

Ειδική έκδοση Best in Pharmacy 2018

Όλα τα προϊόντα που βραβεύτηκαν σε μια ειδική έκδοση από το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος»