Submit your Entries Until 15/05/2024 & Save 9%

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Best in Pharmacy Awards 2022

Best in Pharmacy Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει τα προϊόντα φαρμακείου και τις πρακτικές προώθησής τους

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2023 από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και την καινοτοµία στα προϊόντα φαρμακείου, την δημιουργικότητα και την στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και τα τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

Περισσότερα από 280 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών οι οποίες παράγουν και εμπορεύονται OTC και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου, εφαρμόζουν πρακτικές μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων φαρμακείου, αλλά και τα ίδια τα φαρμακεία.

Συνολικά, διακρίθηκαν 42 εταιρίες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Best in Pharmacy Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Best in Pharmacy Awards 2023 απέσπασαν οι εταιρείες: 2YOLK BRANDING & DESIGN, ADELCO, AEGEAN BEAUTY SA Cosmetics, MILK Branding Professionals | Angela Evdokia Simon SimonA Interiors, Angelini Pharma, ASTELLAS PHARMACEUTICALS, BEAUTY PIN – FLUFF SKIN SUPERFOOD GREECE, BEE CERA, BIOGEL ORIGINAL INNOVATION, CAUDALIE, CeraVe, CloudOn, DigitalWise, DyonMed, Escargot de Crete – PANACEA3, eXnatura organicproducts, FREZYDERM, GREEKPHARM HEADQUARTERS/MNK DESIGN STUDIO, GR.SARANTIS SA, InterMed SA, KARABINIS MEDICAL, LA ROCHE POSAY, LA ROCHE POSAY x ΟΕΚΚ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, Liafarm Pharmaceuticals, Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ, ORION HEALTHCARE , PHARMA CENTER, Pharma PLUS, PHARMASEPT, RADIX Pharmacy ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, SIMPLE IDEAS, Τarget Phαrmα HEALTHCARE, VIAN/VIANEX, Virtus Pharma, Vita4you, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – IDEATEAM, Όμιλος Σαράντη, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΥ.Φ.Α.Κ. και ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΠΑΚΑ.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: KARABINIS MEDICAL με την υποψηφιότητα ALFASHIELD στα προϊόντα, Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ  με την υποψηφιότητα #PameNaXasoume στο μάρκετινγκ και MILK Branding Professionals | Angela Evdokia Simon SimonA Interiors για την υποψηφιότητα To Farmakeio Mou/ Interior Design στις υπηρεσίες.  

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΓΡ. Σαράντης αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEARη PHARMASEPT αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR, η NΑTURA SIBERICA αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR, η Vita4you αναδείχθηκε PHARMACY OF THE YEAR και ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΥ.Φ.Α.Κ. αναδείχθηκε PHARMACEUTICAL STORAGE OF THE YEAR.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι καταναλωτές και ιδιαίτερα οι γυναίκες δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στις αγορές μέσω mobile & tablet συσκευών. Σύμφωνα με πολύ πρόσφατα στοιχεία της Convert Group, οι πωλήσεις στα online φαρμακεία στο α’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς είχαν ρυθμό ανάπτυξης που άγγιξε στο 9%, φτάνοντας τα 145 εκατ. ευρώ και αναμένετε στο τέλος της χρονιάς οι πωλήσεις σε αξία και όγκο να αγγίξουν τα 300 εκατ. ευρώ. Τα προϊόντα ομορφιάς τρέχουν με αύξηση 10%, τα συμπληρώματα διατροφής με 5%, τα παιδικά με αύξηση 1%, τα λοιπά προϊόντα με αύξηση 44% και τα προϊόντα υγείας με μείωση 23%. Από τους παράγοντες επιτυχίας που συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση είναι οι σημαντικές εκπτώσεις των τιμών αλλά και η μεγάλη ποικιλία κωδικών στα παραφάρμακα. Ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε αυτήν την άνοδο των online φαρμακείων θα δώσουν οι νέες υπηρεσίες που αναμένονται στο άμεσο μέλλον όπως το τηλε-φαρμακείο για συμβουλευτική από το φαρμακοποιό εξ’ αποστάσεως αλλά και λύσεις με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης». 

Στην συνέχεια, η Ελένη Σκαλτσά, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards 23, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής-ΕΚΠΑ, Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Η ιστορία των φυσικών επιστημών είναι παράλληλη με την ιστορία της ανθρωπότητας και η εξέλιξή τους αποτελεί συνύπαρξη πολλών  κλάδων, με την σύμπραξη της ιατρικής, της βοτανικής, της ζωολογίας, της βιολογίας, της χημείας και της φαρμακευτικής. Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, οι επιστήμες και ιδιαίτερα η Φαρμακευτική μας αποδεικνύουν έμπρακτα την τεράστια συνεισφορά τους κατεξοχήν στην ποιότητα της ζωής και την υγεία των ανθρώπων. Αρκεί να σκεφτούμε ότι πάρα την ιστορική διαδρομή της, ακόμη και σήμερα η Φαρμακευτική θεωρείται και μια από τις «επιστήμες του μέλλοντος», δεδομένου του πολυπλεύρου χαρακτήρα της και της διεπιστημονικότητας που την διέπει, καθώς η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη που πραγματοποιείται στο κλάδο την καθιστούν τομέα αιχμής. Η ραγδαία ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης σε σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα, που συμβάλλουν  στη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας, της ευημερίας, της φροντίδας και της ασφάλειας του ανθρώπου. Παράλληλα, ο φαρμακοποιός συμβάλλει σημαντικά στην φαρμακευτική φροντίδα και έχει ευθύνες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ως επαγγελματίας υγείας εξασφαλίζοντας την καλύτερη επιλογή και χρήση όχι μόνον των φαρμάκων, αλλά και των συμπληρωμάτων διατροφής, των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των καλλυντικών. Η αλληλεπίδραση των εταιρειών, των φαρμακοποιών και των άλλων παρόχων στον κλάδο της υγείας  είναι κομβικής σημασίας για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και καθοριστική σε όλη την διαδικασία  ανάπτυξης, παραγωγής και διακίνησής τους. Ως εκ τούτου, διοργανώσεις, όπως η σημερινή, αναδεικνύουν τις προσπάθειες στο φαρμακευτικό κλάδο και είναι εξαιρετικά καρποφόρες.

Για ακόμα μία χρονιά υλοποιούνται τα Best in Pharmacy Awards δίνοντας  την ευκαιρία να προβληθούν εταιρείες, προϊόντα, πρακτικές μάρκετινγκ και άλλες υπηρεσίες που διακρίνονται στο χώρο του φαρμακείου. Με έμφαση στην ενσωμάτωση της καινοτομίας στα προϊόντα φαρμακείου, η διοργάνωση στοχεύει τόσο στο να εμπνεύσει τον φαρμακευτικό κλάδο, όσο και να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των πρακτικών τους. Έτσι τα Best in Pharmacy Awards μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες βράβευσης, Best Products, Best in Marketing και  Best Services αναδεικνύουν τα προϊόντα και τις προσπάθειες των ανθρώπων του κλάδου και επικοινωνούν στο κοινό το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών των σύγχρονων φαρμακείων. Απευθύνω τις εγκάρδιες ευχές μου σε όλους τους συμμετέχοντες, προτρέποντάς τους να  συνεχίσουν να καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους. Εύχομαι η επιτυχία να συνοδεύει το ταξίδι τους και η έμπνευσή τους να τους οδηγήσει στην πραγματοποίηση των επιστημονικών και επιχειρηματικών τους φιλοδοξιών. Να επιδιώκουν τα όνειρά τους και με επιμονή τελικά θα θριαμβεύσουν και θα συνεισφέρουν σημαντικά στους τομείς που υπηρετούν».

Χαιρετισμό στην τελετή απεύθυνε ο Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος ΕΟΦ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ο οποίος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην BOUSSIAS events για την εξαιρετική διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης η οποία τιμά τον ρόλο και αναδεικνύει ταυτόχρονα τη σημαντική προσφορά των φαρμακείων στον συνάνθρωπο».

Στη συνέχεια της βραδιάς ο Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εκτιμώ την προσπάθεια της BOUSSIAS events για την ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων που διακινούνται μέσα από τα φαρμακεία σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Πραγματικά το ελληνικό φαρμακείο μέσω του δικτύου του διαθέτει προϊόντα καινοτόμα όπου μέσω της επιστημονικότητας του Έλληνα φαρμακοποιού προσφέρει τα καλύτερα για τη δημόσια υγεία και για την υγεία του ασθενή».

Επίσης, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Θεόδωρος Δ. Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΣΒΑΚ, ο οποίο μέσα σε άλλα ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια στην BOUSSIAS events για την επιτυχή συνέχεια βραβεύσεων των εταιρειών φαρμάκου, καλλυντικών και ΜΗΣΥΦΑ. Σήμερα, ο φαρμακοποιός με τη φυσική παρουσία του και το online φαρμακείο έχει πλησιάσει απειλητικά τα άλλα δίκτυα καλλυντικών και αυτό οφείλεται στην άριστη εικόνα του φυσικού φαρμακείου όσο και στην φρενίτιδα των online αγορών που συνεχίζει να διευρύνεται σ΄ όλη τη χώρα με τον ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει φέτος το 10%. Ο κλάδος του Φαρμακείου αναμένεται να κάνει φέτος ρεκόρ πωλήσεων και να ακολουθήσει κατά πόδας την Ευρεία Διανομή. Το online  εμπόριο το 2022 ήταν της τάξεως των 271εκατ. ευρώ. Στην αρχή υπήρχε διστακτικότητα των φαρμακοποιών για online πωλήσεις, τώρα όμως κάθε νέο φαρμακείο και αρκετά από τα ήδη υπάρχοντα δεν διανοείται να μην έχει και δικό του online store. Οι εταιρείες μας αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του φαρμακείου και δημιουργούν νέες γκάμες προϊόντων, γι΄ αυτό και πολλές νέες εταιρείες καλλυντικών προσανατολίζονται προς το φαρμακείο. Τα φαρμακεία σε τουριστικές περιοχές πωλούν σε ξένους καλλυντικά με το online σύστημα ακόμα και μετά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Η Ομορφιά με προϊόντα καλλωπισμού και υγείας δίνει την πρωτοκαθεδρία στο καλλυντικό με αύξηση 10% φέτος το α΄ εξάμηνο. Εμείς στην Βιομηχανία Καλλυντικών είμαστε υπερήφανοι για τις εξελίξεις στον κλάδο σας. Ο ΠΣΒΑΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Cosmetics Europe των 27 χωρών παρέχει όλες τις ενημερώσεις στα μέλη του για την σωστή γνώση των προϊόντων και των νέων νομοθεσιών. Είμαστε ευτυχείς που η εταιρεία BOUSSIAS events είναι μέλος του ΠΣΒΑΚ και θα είμαστε πλησίον σε όλες τις εκδηλώσεις της, όπως και σήμερα στα Best in Pharmacy Awards».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Best in Pharmacy Awards 2023, όπου Σοφία Μαρκαντώνη-Κυρούδη, Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στην Κλινική Φαρμακευτική.  

Τα Best in Pharmacy Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΠΣΒΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καλλυντικών & Αρωμάτων).

Χρυσοί Χορηγοί της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2023 ήταν η PHARMA CENTER με τα προϊόντα Ηealth Aid και ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΥ.Φ.Α.Κ..

Χορηγοί της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2023 ήταν οι ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. και ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.  

Official Publications: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ κόσμος, f.daily και Health Daily.

Best in Pharmacy Awards 2022

Ο θεσμός επιβράβευσης καλών πρακτικών Marketing και Καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για μια ακόμα χρονιά αναδείχθηκε και επιβραβεύτηκε η ποιότητα και η καινοτοµία στα προϊόντα φαρμακείου, η δημιουργικότητα και η στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται OTC και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου, που εφαρμόζουν πρακτικές μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων φαρμακείου, αλλά και τα ίδια τα φαρμακεία για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Συνολικά, διακρίθηκαν 40 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω των κατηγοριών του βραβείου που επέλεξαν.

Best in Pharmacy Awards 2022

Συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2yolkAboutnet – Abc KinitronAdelco AE, Algon® από τη Lavipharm, ASTELLAS PHARMACEUTICALS, BAUSCH HEALTH HELLAS, Bee Cera, CAUDALIE, FREZYDERM, GARDEN, Innovis Pharma, InterMed –  Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη φαρμακευτικά εργαστήρια, KARABINIS MEDICAL, KORRES, KLORANE, Lamberts, La Roche-Posay, L’Erbolario, LIAFARM PHARMACEUTICALS, Medisei, Menarini Hellas, MIA COSMETICS PARIS, NetPlanet – Cosmos Pharmacy, NUXE, PHARMASEPT, PIERRE FABRE HELLAS, PRISUM HELLAS, RADIX PHARMACY – ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ, Reckitt Benckiser Hellas Healthcare, SILIUM COSMETICI, SIMPLE IDEAS, Uplab pharmaceuticals, Weleda, ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΜΑΡΙΑ Γ. ΝΤΑΒΟΥ Davos Care’s For Your Health, Όμιλος Σαράντης και Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής).  

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: KORRES- ΚORRES Ελληνικό Γιαούρτι, NetPlanet – Cosmos Pharmacy και NUXE SUPER SERUM [10].

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η ΚORRES αναδείχθηκε Brand of the Υear και η Innovis Pharma αναδείχθηκε Company of the Year  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα-Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η καινοτομία των προϊόντων τόσο στη δημιουργία τους με την ανακάλυψη νέων δραστικών συνθέσεων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και απόδοση όσο και στις νέες καινοτομίες στη διαδικασία παραγωγής, αλλά και στη διαδικασία εισαγωγής τους στην αγορά έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και εξασφαλίζουν υψηλότερη ανάπτυξη και μερίδιο αγοράς. Το κανάλι του φαρμακείου έχει αλλάξει επίσης την αντίληψη των καταναλωτών και έχει ανοίξει την ομπρέλα του κοινού του καθώς ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και έχει αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για ευαισθητοποιημένους καταναλωτές. Επίσης, η καινοτομία και το μάρκετινγκ είναι οι βασικοί πυλώνες οι οποίοι αναδεικνύουν αυτήν την αγορά. Απόψε όλοι εμείς καλούμαστε να επιβραβεύσουμε την ανάπτυξη των Φαρμακείων με την βράβευση καινοτόμων προϊόντων OTC, καινοτόμων προϊόντων τα οποία αφορούν την ευζωία σε κάθε ηλικία αλλά και τις καινοτόμες υπηρεσίες και ευφυείς τεχνικές marketing προς τον καταναλωτή και την επιχειρηματική αγορά».

Στην συνέχεια, η Σοφία Μητάκου, καθηγήτρια Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards 2022, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Σήμερα, πολύ περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, οι εταιρίες επενδύουν σε ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο, σε νέα αξιόλογα, καταρτισμένα και δυναμικά στελέχη, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικής διατριβής, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη αλληλεπίδραση μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών φορέων. Παράλληλα, αξιοποιείται και ενσωματώνεται η επιστημονική έρευνα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, νέοι αξιόλογοι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν ευκαιρίες απασχόλησης και μετάδοσης της τεχνογνωσίας που αποκτούν και παράγονται νέα καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε o Δρ. Δημήτριος Φιλίππου, Πρόεδρος του ΕΟΦ, o οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα Best in Pharmacy Awards είναι πλέον ένας θεσμός που αποσκοπεί στην βράβευση της αριστείας, την οποία τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών στο φαρμακείο».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε επίσης ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, ο οποίο εκ μέρους του συνδέσμου έστειλε το δικό του μήνυμα στα βραβεία αναφέροντας: «Ο χώρος του φαρμακείου είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, της ατομικής ευεξίας, του δημιουργικού μάρκετινγκ και της πώλησης που βασίζεται στο συναίσθημα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards, μας δίνουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου».

Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Δημήτρης Μωραΐτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα Best in Pharmacy Awards, αυτός ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός επιβράβευσης καλών πρακτικών Marketing και Καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, έρχεται φέτος με ανανεωμένες κατηγορίες, και σημαντική αύξηση συμμετοχών τόσο σε αριθμό Εταιρειών, όσο και σε αριθμό υποψηφιοτήτων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, από την οποία ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ανάγκη της Αυτοφροντίδας».

Η βραδιά της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022 συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα ο κλάδος των καλλυντικών αναμένεται να καταγράψει αυξήσεις πωλήσεων σε αξία κατά 4,0% η οποία θα προέλθει κυρίως από την Ευρεία Διανομή (31%), το Φαρμακείο (21%) και την Επιλεκτική (16%). Το φυσικό Φαρμακείο και το online Φαρμακείο αποτελεί το Βιώσιμο μέλλον της Ομορφιάς. Γι’ αυτό σήμερα οι βραβεύσεις στα Best in Pharmacy Awards 2022 θα δώσουν εγκυρότητα και στο προϊόν και στο δίκτυο.».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Μίλτου Αγιούμπ, Αντιπρόεδρου του ΔΣ Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ο οποίος και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η διπλή κατεύθυνση της διοργάνωσης, με έμφαση τόσο σε αυτά καθαυτά τα προϊόντα όσο και στα μέσα και τις πρακτικές επικοινωνίας και διάθεσής τους στην αγορά των φαρμακείων, παρακολουθεί και επιβραβεύει όλα τα στάδια της λειτουργίας του μάρκετινγκ, είτε σε προϊοντικό είτε σε ευρύτερο εταιρικό επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, τα φετινά βραβεία Best In Pharmacy Awards επιτυγχάνουν να αναδείξουν τη σημασία όλων των αποφάσεων και πρακτικών αλλά πρωτίστως των ανθρώπων και των ομάδων, που συνεργάζονται, ώστε καινοτόμα προϊόντα υγείας και ευεξίας να φτάνουν σε εκείνους που τα χρειάζονται και να παρέχουν λύσεις». 

Στην συνέχεια, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Θανάση Μουχτή, Γενικού Διευθυντή του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η επιβραβεύεται, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, αλλά και ο αγώνας όλων των εργαζομένων που βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες, ενισχύοντας την καινοτομία και προσφέροντας στους καταναλωτές ξεχωριστά προϊόντα ή υπηρεσίες. Είναι εξίσου σημαντική με  την εμπορική επιτυχία και η ηθική επιβράβευση όλων αυτών των ανθρώπων που δίνουν και την ψυχή τους σε αυτήν την προσπάθεια και δεν σταματούν λεπτό να ονειρεύονται. Στόχος είναι η κινητοποίηση των εταιρειών του κλάδου του Φαρμακείου όχι μόνο στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αλλά και στην προβολή τους και επικοινωνία τους στο κοινό».

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Best in Pharmacy Awards 2022, όπου η καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Δρ. Ιωάννα Ανδρεάδου και ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής, Δρ. Χρήστος Λιονής, παρέλαβαν τιμητικά βραβεία για το ερευνητικό τους έργο.

Τα Best in Pharmacy Awards 2022 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: ΠΣΒΑΚ (Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων) και ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος).

Επίσης, υποστηρικτές των Best in Pharmacy Awards 2022  ήταν οι: Αbbott Nutrition International, Αdelco, Gerolymatos International, Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός), Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής) και PRISUM HELLAS 

Χορηγός επικοινωνίας των Best in Pharmacy Awards 2022 ήταν το palo.gr.

Official Publications: Φαρμακευτικός Κόσμος και f.daily.

Best in Pharmacy Awards 2021

H μεγάλη βραδιά των Best in Pharmacy Awards

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου, η 4η τελετή απονομής των Best in Pharmacy Awards 2021, του θεσμού επιβράβευσης των καλών πρακτικών marketing και της καινοτομίας προϊόντων φαρμακείου, που διοργανώνεται από την Boussias.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή, την οποία παρακολούθησαν 150 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν ενέργειες marketing, προϊόντα και υπηρεσίες που ξεχώρισαν την χρονιά που πέρασε.

Simple Ideas και Phocus στις κορυφαίες διακρίσεις

Στην 4η διοργάνωσή του, ο θεσμός Best in Pharmacy Awards της BOUSSIAS ανέδειξε τις εταιρείες και τα προϊόντα Φαρμακείου που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές marketing και την καινοτομία τους.

Οι εταιρείες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο της αξιολόγησης και διακρίθηκαν, βραβεύθηκαν εχθές στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Κελλάρι Παπαχρήστου.

Best in Pharmacy Awards 2021

Η βραδιά αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή για τον κλάδο και μετά από ένα χρόνο με ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς, δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 150 στελέχη του χώρου να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους. Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Covid-19, ενώ κατά την είσοδο στον χώρο, είχε προηγηθεί έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή των tests και θερμομέτρηση.

Τις κορυφαίες διακρίσεις για τη φετινή χρονιά κατέκτησαν η Simlpe Ideas – Natura Siberica, με το βραβείο Pharmacy Company of the Year και η Phocus, με το βραβείο Agency of the Year. Με Platinum βραβεία διακρίθηκαν οι Servier Hellas, Simple Ideas, Piktocare και Uni-Pharma. Gold βραβεία κατέκτησαν, επίσης οι εταιρείες Adelco, Heremco, Frezyderm, Intermed, ITF Hellas, ITeQ, Korres, Pharmasept, Σαράντης και Vitorgan.

Πολύ σημαντική για την αξία του θεσμού είναι η συμβολή της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, κυρίας Σοφίας Χατζηαντωνίου, καθώς και των μελών που συνθέτουν την επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η Πρόεδρος τη Επιτροπής σημείωσε μεταξύ άλλων στο μήνυμα που έστειλε, καθώς δεν κατάφερε να δώσει το παρών στην εκδήλωση: «Καθώς η Φαρμακευτική ανέκαθεν λειτουργεί ως σημείο σύγκλισης πολλών επιστημονικών πεδίων, μέσω των σημαντικών καινοτόμων επιτευγμάτων της, μας δίνει τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να βλέπουμε επιτέλους την επιστροφή στην κανονικότητα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards, ήδη στον 4ο χρόνο τους, μας δίνουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, όλων όσοι ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου. Εύχομαι στους βραβευμένους, αλλά και σε όλους τους διαγωνιζόμενους της σημερινής διοργάνωσης, πάντα επιτυχίες και δημιουργική έμπνευση».

Χορηγοί του θεσμού ήταν οι Adelco και ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., ενώ Χροηγοί Επικοινωνίας τα Fay’s Control, Health More, Health View και Ιατροnet. Official Publications είναι ο Φαρμακευτικός Κόσμος και τα F.Daily και Health Daily.

Best in Pharmacy Awards 2019

Αναδεικνύοντας τα καλύτερα προϊόντα υγείας και τις δυναμικότερες εταιρείες που τα διακινούν στα φαρμακεία

Με μήνυμα ότι στα ελληνικά φαρμακεία διακινούνται καινοτόμα προϊόντα υγείας από δυναμικές φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτά αλλά και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, απονεμήθηκαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου στην κλειστή αίθουσα του κτήματος Αριάδνη, για δεύτερη χρονιά, τα Best in Pharmacy Awards 2019.

Best in Pharmacy Awards 2019

Μεγάλες Διακρίσεις

Ως κορυφαία εταιρεία αναδείχθηκε η Frezyderm, η οποία απέσπασε 4 διακρίσεις από τις επιμέρους κατηγορίες των βραβείων, τρία από τα οποία ήταν χρυσά. Τον τίτλο του Top Product Award απέσπασε το Fillerina, η πρώτη δερμοκαλλυντική αγωγή γεμίσματος των ρυτίδων χωρίς ένεση με υαλουρονικά από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε. που απέσπασε 5 βραβεία. Πολλές διακρίσεις επιφύλαξε η βραδιά για τις εταιρείες Socialab, για τον ΟΦΕΤ, την εταιρεία Karabinis Medical και τη Vican.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απονεμηθήκαν σε ανθρώπους που διαπρέπουν στη φαρμακευτική επιστήμη, για την κοινωνική τους δράση και το επιχειρείν:

  • Κωνσταντίνο Δεμέτζο, καθηγητή Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Διευθυντή του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιστημών, για το ερευνητικό του έργο στη Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία και για τη συνολική επιστημονική συνεισφορά του στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του «η διεπιστημονικότητα και η αριστεία στη σκέψη καθώς και η ανάγκη για επιμόρφωση πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής καθώς η επιστήμη μας και η ηθική είναι τα διαχρονικά μας εργαλεία».
  • Θωμά Μπαμπάλη, Φαρμακοποιό, τέως Πρόεδρο και νυν Ταμία των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» για τη συνολική προσφορά του στην ανθρωπιά, την ευαισθησία, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο «εθελοντές φαρμακοποιοί ανέδειξαν το ανθρωπιστικό και το κοινωνικό πρόσωπο του φαρμακοποιού προσφέροντας άνω του ενός εκατ. ευρώ σε αξία φάρμακα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
  • Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, την πολυετή δράση τους και παρουσία τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Μιλώντας κατά τη διάρκεια παραλαβής του βραβείου της η Ιουλία Τσέτη ανέφερε πως «τα χρόνια της κρίσης ο ΟΦΕΤ τριπλασίασε τις θέσεις απασχόλησης, επιμένοντας σε επενδύσεις στην Ελλάδα και αξιοποιώντας δυναμικά τον κλάδο των φαρμακοποιών».

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς και οι αντιπρόεδροι Θανάσης Παπαθανάσης και Σεραφείμ Ζήκας.

«Η συνεργασία φαρμακευτικών και ελληνικών πανεπιστημίων θα δημιουργήσει περισσότερα καινοτόμα προϊόντα»

«Αυτά τα βραβεία αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να επιβραβευτούν οι κόποι που απαιτούνται για να παραχθούν τα προϊόντα του φαρμακείου, τα οποία είναι αξιόλογα και καινοτόμα. Οι εταιρείες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε από κοινού να ενσωματώσουμε όλη την τεχνογνωσία που έχουμε για τη δημιουργία αλλά και την παρασκευή νέων και καλύτερων προϊόντων».

Σοφία-Μαρία Χατζηαντωνίου, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, επικ. καθηγήτρια Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών

«Έχουμε το καλύτερο δίκτυο φαρμακείων στην Ευρώπη»

«Η βράβευση είναι σίγουρα μια επικύρωση αυτής της δουλειάς και των συνεργατών μου, γιατί προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε το καλύτερο στην αγορά, με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Αποτελεί ένα μεγαλύτερο βάρος το να γίνουμε όλο και καλύτεροι και να μπορέσουμε να δώσουμε καλύτερα και πιο καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αλλά και να τα προωθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Οι φαρμακοποιοί είναι σύμμαχοί μας. Εξάλλου 32 χρόνια τώρα δουλεύουμε μαζί με τους φαρμακοποιούς και είναι το βασικό μας δίκτυο. Νομίζω ότι έχουμε αυτή τη στιγμή το καλύτερο δίκτυο φαρμακείων στην Ελλάδα, σύγχρονα και εξελιγμένα φαρμακεία και φαρμακοποιούς που είναι ενημερωμένοι και γνωρίζουν τόσο να προωθούν τα προϊόντα όσο και να τα τοποθετούν στο κατάλληλο σημείο. Αξίζει να επιχειρεί κάποιος στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα έχει πάρα πολλά να δώσει, μπορεί να είμαστε μια αρκετά μικρή χώρα στην Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν και σε υπόλοιπες χώρες και πράγματι να καταξιωθούν οι ελληνικές εταιρείες».

Γιάννης Αναστασίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FRΕZYDERM

«Ο θεσμός αναγνωρίζει και ενισχύει την επιχειρηματικότητα»

«Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες μας για την βράβευση του προϊόντος μας Fillerina ως Top Product of the Year στα Best In Pharmacy Awards 2019, εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην Boussias Communications για τη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης και των βραβείων που αναγνωρίζουν την προσπάθεια των εταιρειών του κλάδου και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ

«Να μην φοβούνται οι Φαρμακευτικές τη δημιουργικότητα στις καμπάνιες τους»

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μία χρονιά παίρνουμε τόσα πολλά βραβεία και φέτος για τις καμπάνιες των εταιρειών ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ, DUREX και PHARMASEPT. Για εμάς είναι μια ένδειξη ότι γενικότερα ο τρόπος που δουλεύουμε κάνει τη διαφορά στο χώρο του φαρμακείου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει οι εταιρείες να φοβούνται τη δημιουργικότητα, παρόλο που είναι ένας κλάδος πιο «δύσκολος» από άλλους, θα πρέπει να επιμείνουν και να προχωρούν σε ιδέες δημιουργικές που μπορούν να «αγγίξουν» και άλλους κλάδους. Εμείς αυτό που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε ιδέες, οι οποίες είτε ξεκινάνε από το digital είτε έχουν ως βάση το digital, αλλά μπορούν και εξελίσσονται και δημιουργούν αυτό που λέμε εμείς buzz σε άλλους κλάδους και σε touch points».

 

Τάσος Βελιάδης, Partner & Chief Strategist στη Socialab

Best in Pharmacy Awards 2018

Επιβράβευση των κορυφαίων προϊόντων και επιχειρήσεων στο Φαρμακείο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο κτήμα Αριάδνη, στη Βαρυμπόμπη, η τελετή απονομής των Best in Pharmacy 2018, των βραβείων που διοργανώνουν για πρώτη φορά το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος και η Boussias Communications.

Κατά την τελετή απονομής ανέβηκαν στο βάθρο τα προϊόντα που διακρίθηκαν για την καινοτομία, τη δυναμική παρουσία στην αγορά και την προτίμησή τους από τους φαρμακοποιούς και το κοινό, ενώ αναδείχθηκαν η επιχειρηματική αριστεία και οι βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου.

Best in Pharmacy 2018 Ceremony

Σε μια εορταστική καλοκαιρινή βραδιά παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, φαρμακοποιοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Ο διοργανωτής των βραβείων, ιστορικός εκδότης του περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος», Τάκης Χονδρογιάννης, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διττή στόχευση των βραβείων, αφενός να φέρουν στο «δημόσιο φως» την υπεροχή των προϊόντων φαρμακείου, σε σχέση με τους άυλους πόρους που επενδύονται σε αυτά και αφετέρου να αναδείξουν στον φαρμακοποιό αλλά και στο ευρύ κοινό τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, δεξιότητες, δράσεις και επιτεύγματα του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Τιμητικά Βραβεία

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απένειμαν οι διοργανωτές σε ανθρώπους που διακρίθηκαν για τη σημαντική προσφορά στο ελληνικό φαρμακείο και τον ευρύτερο κλάδο της υγείας. Συγκεκριμένα, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του εκλιπόντος Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ιστορικής ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ που αργότερα μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη το προσωπικό του παράδειγμα, υψηλού ήθους και προσφοράς, στη φαρμακευτική αγορά και ειδικότερα στο ελληνικό φαρμακείο. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στη συνέχεια, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πλέον των πενήντα ετών προσφορά του ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και για το σημαντικό έργο του για την εκπαίδευση των Ελλήνων φαρμακοποιών.

Τέλος, στο πρόσωπο του Αναστάσιου Δαμβέργη, τελευταίου ιδιοκτήτη ενός από τα ιστορικότερα φαρμακεία της Αθήνας και της Ελλάδας, βραβεύθηκε η μεγάλη ιστορική παράδοση του φαρμακευτικού επαγγέλματος-λειτουργήματος. Το φαρμακείο Δαμβέργη ιδρύθηκε το 1906 από τον παππού του, καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στεγαζόταν στο ισόγειο του επιβλητικού μεγάρου της Πανεπιστημίου 51, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Best Performer

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, απονεμήθηκαν 55 βραβεία σε 14 κατηγορίες βράβευσης, ενώ οι υποψηφιότητες που διακρίθηκαν για τη συνολική τους επίδοση, κέρδισαν επιπλέον δυο ειδικά βραβεία. Συγκεκριμένα, τo κορυφαίο βραβείο «Top Product Award» μοιράστηκαν η σειρά προϊόντων Bio-Oil – Έλαιο Ειδικής Περιποίησης Δέρματος και η νέα συλλογή της ΚΟΡΡΕΣ ‘’ΛΕΥΚΗ ΠΕΥΚΗ’’, ενώ το βραβείο κορυφαίας εταιρείας «Top Company Award» απέσπασε η APIVITA.

Τα βραβεία απένειμαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος, Φαρμακοποιός, Αντώνης Αυγερινός, Διδάκτωρ Φαρμακευτικής, πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Κώστας Γερμανός, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.), Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (Π.Σ.Β.Α.Κ.), Γεώργιος Καλαμίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, Ηλίας Κατσόγιαννης, Φαρμακοποιός, M.Sc. Διαχείρισης επαγγελματικού, περιβαλλοντικού και φαρμακευτικού κινδύνου, Τμήμα Επιδημιολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κόλμαν, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), Ευάγγελος Κολοκοτρώνης, Πρόεδρος ADELCO Α.Ε., Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος, Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση «Hellenic Cystic Fibrosis Association», Θεόδωρος Κωλέτης, Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Kώστας Μόκας, Head of Country, Greece, General Management, APIVITA, Γιάννης Μπαφέρος, Διευθυντής Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Πάρις Μποσκόπουλος, Φαρμακοποιός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.), Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Περαντζάκης, Φαρμακοποιός, M.Sc. Κλινικής Φαρμακευτικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Πρακτικής (Ε.Ε.Φ.Π.), Μαριάννα Τσέκου, Τεχνολόγος Γραφίστας (Graphic Technologist), εξειδικευμένη σε Packaging και Security Packaging Printing και Τάκης Χονδρογιάννης, Ιδρυτής ιστορικού περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος».

Τη διοργάνωση των βραβείων υποστήριξαν η ADELCO, η APIVITA, η SALES PROMOTION CENTER και η MERCAN PROMOTION.

Ειδική έκδοση Best in Pharmacy 2018

Όλα τα προϊόντα που βραβεύτηκαν σε μια ειδική έκδοση από το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος»

Tα βραβεία και οι νικητές

BEST IN PHARMACY COMPANY OF THE YEAR
ΓΡ. Σαράντης
BEST IN PHARMACY BRAND OF THE YEAR
PHARMASEPT 
BEST IN PHARMACY BRAND OF THE YEAR
NΑTURA SIBERICA 
PHARMACY OF THE YEAR
Vita4you
PHARMACEUTICAL STORAGE OF THE YEAR
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ.
ΠΥΛΩΝΑΣ 1 : Best Products
PLATINUM KARABINIS MEDICAL SA: ALFASHIELD αποστειρωμένες γάζες με ατμό new born care
Καλύτερο προϊόν για Περιποίηση Προσώπου
GOLD Ταrget Phαrmα HEALTHCARE: HYDROVIT Eye & Lip Care Cream 20 ml
SILVER ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ: Tecnoskin total beauty eye cream-CC
BRONZE CAUDALIE: Caudalie Premier Cru
BRONZE ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ: Tecnoskin total beauty face cream-CC
BRONZE BEAUTY PIN - FLUFF SKIN SUPERFOOD GREECE: ”Raspberry & Almonds” Makeup Removing Melting Balm
Καλύτερο προϊόν για Περιποίηση Προσώπου/Ορός
GOLD Ταrget Phαrmα HEALTHCARE: Μονοδόσεις νεότητας: HYDROVIT 3D Superlifter Hyaluronic Acid Monodose | HYDROVIT Pure Vitamin C 20% Collagen Booster Monodose | HYDROVIT Retinol PLUS Vitamin E  Monodose
SILVER BEE CERA: Αμπούλες απολέπισης (PHAS) μέλι
BRONZE InterMed SA: Καινοτόμος ορός βαθιάς ενυδάτωσης – Φιλοσοφία The Skin Pharmacist
Καλύτερο προϊόν για Περιποίηση Σώματος
GOLD AEGEAN BEAUTY SA: Aegean beauty vegan solid body butter λεμονανθός
SILVER Escargot de Crete - PANACEA3: PANACEA3 Gold Line Body Cream
BRONZE SIMPLE IDEAS: SAUNA & SPA-EXPRESS - Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Καλύτερο Αντηλιακό προϊόν
GOLD LA ROCHE POSAY: ANTHELIOS UVMUNE 400 OIL CONTROL FLUID SPF50+
SILVER PHARMASEPT: PHARMASEPT Heliodor
BRONZE SIMPLE IDEAS: ORGANIC SHOP - Νέα Vegan αντιηλιακή σειρά προσώπου & σώματος
Καλύτερο προϊόν για τη Φροντίδα των Μαλλιών
GOLD Ταrget Phαrmα HEALTHCARE: BIOTRIN Anti-Dandruff Oilless Relieving Shampoo, 150 ml
SILVER Escargot de Crete - PANACEA3: PANACEA3, Mysterious, Hair Mist "2 sec Repair"
BRONZE AEGEAN BEAUTY SA: Aegean beauty vegan solid conditioner
Καλύτερο προϊόν για Μακιγιάζ
GOLD FREZYDERM: FREZYDERM VELVET COLORS
Καλύτερο προϊόν για τη Γυναίκα
GOLD Virtus Pharma Μ.Ε.Π.Ε.: Σειρά για την ευαίσθητη περιοχή - Multi-Gyn®
SILVER InterMed SA: Eva Intima Cervasil Granules – Συμπλήρωμα διατροφής για την κάθαρση του ιού HPV
Καλύτερο προϊόν για τον Άντρα
GOLD Escargot de Crete - PANACEA3: PANACEA3, Mysterious, After Shave Mist "2 sec Relief"
SILVER SIMPLE IDEAS: NATURA SIBERICA MEN
Καλύτερο προϊόν για Παιδιά
GOLD PHARMASEPT: PHARMASEPT Kids Soft Bath
Καλύτερο προϊόν για τη Φροντίδα του Μωρού
GOLD KARABINIS MEDICAL SA: ALFASHIELD αποστειρωμένες γάζες με ατμό new born care
SILVER PHARMASEPT: PHARMASEPT Baby Extra Calm Cream
Καλύτερο προϊόν για Ποιότητα Ζωής & Καλύτερη Υγεία
GOLD Angelini Pharma: Tantum Verde Spray
SILVER Ταrget Phαrmα HEALTHCARE: VitaFresh Syrup, 200 ml
BRONZE BIOGEL ORIGINAL INNOVATION: Σειρά για Αποτοξίνωση & Αδυνάτισμα: AMO SERIES
Καλύτερο συμπλήρωμα Διατροφής
GOLD ΑDELCO-ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε: GENANTE
SILVER ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Lanes Vitamin C 1000mg
BRONZE PHARMA CENTER AE - με κέντρο το φαρμακείο: Osteoflex Sport της Health Aid
Καλύτερο προϊόν για Πρώτες Βοήθειες
GOLD PHARMASEPT: PHARMASEPT Flogo Calm Cream
SILVER ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ: PiC SiSilicon Αυτοκόλλητα Επιθέματα
Καλύτερο Βιολογικό προϊόν
GOLD eXnatura organicproducts: KLEOPATRA by eXnatura
Καλύτερο προιόν με Φυτικά Συστατικά
GOLD PHARMA CENTER AE - με κέντρο το φαρμακείο: Cellusite της Health Aid - Φυτικός συνδυασμός για την κυτταρίτιδα
SILVER ADELCO: Dianazen | Συμπλήρωμα διατροφής για την ψυχική ευεξία
BRONZE KARABINIS MEDICAL: ESI 10 Herbs 
Καλύτερη Vegan περιποίηση για κατοικίδια
GOLD SIMPLE IDEAS: WILDA SIBERICA- Vegan σειρά περιποίησης για κατοικίδια
Καλύτερο Υποαλλεργικό Κόσμημα
GOLD ORION HEALTHCARE Α.Ε.: Υποαλλεργικά κοσμήματα της FARMABIJOUX
Καλύτερο Green Προϊόν
GOLD eXnatura organicproducts: wOw de puff
Καλύτερο Προϊόν Πρόληψης
GOLD DyonMed: Point of Care Selftesting
Πυλώνας 2: Best in Marketing
PLATINUM Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ: #PameNaXasoume: Εκστρατεία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα
Καλύτερο λανσάρισμα
GOLD PHARMASEPT: PHARMASEPT Heliodor
SILVER GR.SARANTIS SA: clinéa - clean beauty με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό επιστήμης & φύσης
BRONZE LA ROCHE POSAY: HYALU B5 EYE SERUM
Καλύτερο επαναλανσάρισμα
GOLD Angelini Pharma: Tantum Verde Spray
SILVER CAUDALIE: Caudalie Vinosun Protect
Καλύτερη καμπάνια μάρκετινγκ
GOLD VIAN/VIANEX: Altion Tonovit - Βρες την ενέργειά σου!
SILVER GR.SARANTIS SA: clinéa - clean beauty με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό επιστήμης & φύσης
BRONZE SIMPLE IDEAS: Natura Siberica 
BRONZE DigitalWise: Cyclo3fort. Αν τα πόδια μας είχαν στόμα, θα μας έλεγαν τον πόνο τους.
Καλύτερη Online & Social Media καμπάνια μάρκετινγκ
GOLD Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ: #PameNaXasoume: Εκστρατεία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα
SILVER SIMPLE IDEAS: Natura Siberica 
Καλύτερη διαφήμιση / προωθητική ενέργεια στο φαρμακείο
GOLD SIMPLE IDEAS: Natura Siberica 
Καλύτερη δράση ΕΚΕ
GOLD Novo Nordisk Greece | MAGIQ DOORZ: #PameNaXasoume: Εκστρατεία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα
SILVER ASTELLAS PHARMACEUTICALS Α.Ε.Β.Ε.: Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Προστάτη: «Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, σύμμαχοι στη θεραπεία σου.  Συμβουλέψου τον γιατρό σου!»
BRONZE LA ROCHE POSAY - ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ: SKINCHECKS 2023
Καλύτερη Πράσινη Πολιτική
GOLD AEGEAN BEAUTY SA: Τα VEGAN SOLIDS Πράσινα καλλυντικά 
SILVER GR.SARANTIS SA: clinéa - το 1ο refillable skincare brand
SILVER ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ.: SYFAK IS GREEN
BRONZE CAUDALIE: Caudalie Premier Cru
Καλύτερο Sales Policy
GOLD FREZYDERM: OMAΔΑ FREZYDERM
Καλύτερο packaging
GOLD 2YOLK BRANDING & DESIGN: Σειρά Pharmasept Mama’s
SILVER SIMPLE IDEAS: C-BERRICA- Vegan σειρά περιποίησης προσώπου
Καλύτερο repackaging
GOLD InterMed SA: Luxurious Sun Care: Επαναλανσάρισμα με φιλικές & βιώσιμες συσκευασίες
Πυλώνας 3: Best Services
PLATINUM MILK Branding Professionals & Angela Evdokia Simon Interior Designer: To Farmakeio Mou/ Interior Design
Καλύτερη Ιστοσελίδα
GOLD ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.: Lanes new Website
Καλύτερο e-shop
GOLD Vita4you: Vita4you.gr / Design by Concept Maniax
Καλύτερη Social Media Page
GOLD Vita4you: Vita4you / TikTok Page
SILVER RADIX Pharmacy ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ: radixpharmacy Instagram Page
Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών
GOLD Vita4you: Vita4you.gr
Καλύτερη Υπηρεσία Παράδοσης παραγγελιών
GOLD ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ.: Υπηρεσίες διανομής:  Ποιότητα / Ταχύτητα / Ψηφιακός μετασχηματισμός
Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών σε φαρμακείο
GOLD ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ.
GOLD Vita4you
SILVER ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΠΑΚΑ
Καλύτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός -interior design
GOLD MILK Branding Professionals & Angela Evdokia Simon Interior Designer: To Farmakeio Mou/ Interior Design
SILVER ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - IDEATEAM: ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ BLACK&WHITE
BRONZE GREEKPHARM HEADQUARTERS/MNK DESIGN STUDIO: GREEKPHARM HEADQUARTERS
Καλύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης
GOLD ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Α.Ε.
GOLD Pharma PLUS Α.Ε., μέλος του Ομίλου Lavipharm: «Συμμαχία για την Υγεία»: Στρατηγική συνεργασία της Pharma PLUS και του Ομίλου Affidea για την Υγεία & την Πρόληψη
SILVER ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥ.Φ.Α.Κ.: Πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών ΣΥΦΑΚ
BRONZE RADIX Pharmacy ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ: Κάρτα μέλους RADIX Pharmacy
Καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε προϊόν φαρμακείου
GOLD Όμιλος Σαράντη: clinèa - Καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε προϊόν φαρμακείου
SILVER Angelini Pharma: Tantum Verde Storytelling Training App
BRONZE SIMPLE IDEAS: Καλύτερο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων
Καλύτερο πρόγραμμα υποστήριξης στο φαρμακείο
GOLD CloudOn: PharmacyOne - Πρόγραμμα διαχείρισης φαρμακείου
Καλύτερη Β2Β Πλατφόρμα Παραγγελιών για τo Φαρμακείo
GOLD Liafarm Pharmaceuticals
Καλύτερη Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Προσωπικού
GOLD Vita4you: Vita4you Academy - Vita4you.talentlms.com